Yogaform

Yoga

Yoga er en fantastisk praksis, som omfavner krop og sind som en helhed. Når man får yoga ind i sit liv vil man løsne fysiske og psykiske spændinger, få mere klarhed i livet, få mere energi, nærvær og indre ro. Måske vil man endda opleve det vidunderlige: at glemme sig selv i yogaen og mærke noget dybere, større og mere simpelt.

Yogaform og undervisning

Jeg underviser i en form for yoga, hvor skift mellem yogastillingerne foregår i flow. Igennem mine instruktioner og tilgang til yogaen lader jeg yogatimen være et meditativt rum, hvor det er muligt at koble hjernen fra og gå på opdagelse i krop og bevidsthed.

Jeg underviser i en stor variation af yogastillinger, som kommer igennem hele kroppen og både giver styrke smidighed og mere velvære i kroppen. Instruktionerne er grundige og jeg lægger vægt på, at stillingerne bliver lavet på en måde, der er god for kroppen.

At lade åndedrættet være et anker for den meditative opmærksomhed er centralt i min undervisning, både ved at lade bevægelse følge åndedræt, ved at blive mindet om åndedrættet og ved bevidst at styre åndedrættet ved åndedrætsøvelser.

Jeg afslutter altid timen med en afspænding, som forplanter de fysiske stillinger i kroppen. Til afspændingen giver jeg en meditativ guidning ned i dybere lag af bevidstheden.

Undervisningen foregår i et tempo, hvor alle kan følge med og jeg giver ofte forskellige muligheder således, at der er noget for både begyndere og øvede. Jeg forsøger i undervisningen at skabe et rum, hvor hver elev kan have sin egen process og hvor det ikke er vigtigt, om man kan nå sine fødder eller bære sin egen vægt.

Hvem kan dyrke yoga?
Mit udgangspunkt for undervisning er, at det er yogaen, der skal tilpasses udøveren og ikke omvendt. Dette betyder, at stillingerne kan tilpasses den enkeltes smidighed, styrke og kapacitet, således at alle kan være med og bliver udfordret på deres niveau.
Det er en myte, at man skal være specielt smidig, øvet eller stærk for at dyrke yoga!

Da jeg underviser i små hold, har jeg god tid til at hjælpe hver enkelte, hvilket også gør det let for mig at give specialinstruktioner, hvis der skal tages hensyn til eller afhjælpes eventuelle mindre skader eller skavanker.

Skriv et svar